Har bakat fyllda chokladglaserade sockerkaksmuffins idag. Tänkte skriva receptet här om ni är intresserade:
Sockerkaka med vanilj:
90g rumsvarmt smör
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Choklad glasyr:
10g smör
3/4 dl mjölk
320 g florsocker
4 msk kakao
Garnering:
Kokosflingor
Hallonsylt/vispgrädde
1. Värm ugnen till 180grader eller 160 grader i varmluftsugn.
2. Rör smör, vaniljsocker,socker,ägg,mjöl, bakpulver och mjölk på låg hastighet med elvisp tills alla ingredienser är blandade. Öka hastigheten och vispa tills smeten har blivit ljusare.
3. Fördela smeten i formarna och släta till ytan
4. Om du har stora formar, grädda i ca 30 min och ca 20 min om du har små.
5. Gör chokladglasyren. (Recept längst ner)
6. Ta kakorna ur formarna. Doppa kakorna i chokladglasyren och låt överflödet rinna av. Vänd kakorna i kokosflingorna. Låt kakorna stå tills glasyren har stelnat.
7. Skär kakorna som du vill och fyll dem med sylt eller grädde.
Chokladglasyr:
Smält smör i en medelstor värmetålig skål som placeras över en kastrull med sjudande vatten. Häll i mjölk, siktat florsocker och kakao och rör om tills glasyren är slät.
Tips:
• om du använder muffinsplåt utan formar, smörj plåten med margarin.
•använd gafflar när du doppar muffinsen i glasyren
• kolla till muffinsen ofta i ugnen, det är jättelätt att råka bränna dem
• man måste inte garnerna med kokosflingor
Kommentera